Gdje se nalazite:   Početna Novosti LAG IZVOR ORGANIZIRA JAVNI SKUP

30.10.2012

LAG IZVOR ORGANIZIRA JAVNI SKUP

Lokalna akcijska grupa IZVOR organizira javni skup koji će se održati 8.11. u hotelu "Crnković" s početkom u 18 sati.

LAG IZVOR ORGANIZIRA JAVNI SKUP

Lokalna akcijska grupa IZVOR osnovana je u srpnju ove godine te obuhvaća teritorij 12 jedinica lokalne samouprave: Grad Ludbreg, Grad Varaždinske Toplice te Općine Sveti Đurđ, Martijanec, Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Sveti Ilija, Beretinec, Gornji Kneginec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki, Rasinja. Članovi dolaze iz sva 3 sektora, a više od 50% njih pripada poslovnom i civilnom sektoru, prema LEADER načelima.

Na skupu će se predstaviti svaka općina i grad, članovi LAG-a, sa svojim udrugama, poduzetnicima, turističkim zajednicama. Predstaviti će se lokalna razvojna strategija LAG-a Izvor koja je u izradi te će predstavnik Ministarstva poljoprivrede  predstaviti LEADER pristup u Hrvatskoj i što nas očekuje nakon ulaska u Europsku uniju u području ruralnog razvoja. Na kraju programa održati će se kratki kulturni program te razgledavanje proizvoda svih izlagača.

Javni skup organizira se u okviru projekta «Zajedno za održivi razvoj u Hrvatskoj» sa udrugama ODRAZ - Održivi razvoj zajednice, Hrvatska mreža za ruralni razvoj - HMRR, SMART - Udruga za razvoj civilnog društva, Milieukontakt iz Nizozemske. Projekt sufinancira Europska unija kroz program IPA 2008.

Cilj osnivanja LAG-a IZVOR je promicanje održivog razvoja, priprema LAG područja za korištenje strukturnih fondova EU, razvijanje sinergije i umrežavanje između subjekata kojima je u interesu doprinijeti razvoju ruralnih područja, izgradnja identiteta LAG područja povezivanjem tradicijske i kulturno-povijesne baštine.

Preuzmite:

Poziv

Program skupa

Prijavnicu za skup (istu možete dostaviti u JUO Općine Sveti Đurđ)