Gdje se nalazite:   Početna Novosti Muško "A" odjeljenje DVD-a Hrženica - viceprvaci Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice

25.10.2010

Muško "A" odjeljenje DVD-a Hrženica - viceprvaci Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice

U subotu, 11. rujna 2010. godine na stadionu NK Croatia u Đakovu održano je peto, završno kolo 5. Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice. Na natjecanju je nastupilo i muško natjecateljsko odjeljenje Hrženica, ostvarivši pred brojnom domaćom publikom odlične rezultate. Uz vježbu od 36.82 sekunde i drugim najboljim vremenom štafete od 52.47 sekundi osvojeno je drugo mjesto u ukupnom poretku ovogodišnjeg Kupa HVZ-a.

 

Muško "A" odjeljenje DVD-a Hrženica - viceprvaci Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice

Nakon službenog dijela natjecanja koje je organizacijski savršeno odrađeno, uslijedio je Superkup u kojem je natjecateljsko odjeljenje DVD-a Hrženica stiglo do finala, no tamo je zbog nedostatka sportske sreće poraženo od DVD-a Otok Samoborski, pobjednika Superkupa i ekipe koja je u ukupnom poretku osvojila treće mjesto.

Nakon izuzetno zanimljive i napete borbe uslijedila je ceremonija proglašenja rezultata kojoj su prisustvovali visoki dužnosnici hrvatskog vatrogastva na čelu s mr. Antom Sanaderom, predsjednikom HVZ-a, mr. Željkom Popovićem, načelnikom HVZ-a, Borisom Banjanom, županijskim vatrogasnim zapovjednikom Osječko-baranjske županije te predstavnicima županijske i gradske vlasti.

S obzirom na iznimne rezultate ovog odjeljenja na brojnim natjecanjima širom Lijepe Naše u 2010. godini, ostvarenju odličnog nastupa odnosno rezultata  u Đakovu pomogli su i brojni navijači - članovi i simpatizeri DVD-a Hrženica, a koji su u srce Slavonije pristigli navijačkim autobusom.

 

Spomenimo i kako je među 20-tak sudaca na ovom natjecanju Hrvatske vatrogasne zajednice pravdu dijelio i Stjepan Kovaček, tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Sveti Đurđ. (x)