Gdje se nalazite:   Početna Novosti OBAVIJEST - pojava prijevara i krađa

20.10.2011

OBAVIJEST

Općina Sveti Đurđ i Policijska postaja Ludbreg obaviještavaju građane Općine da je zabilježena pojava prijevara i krađa starijih osoba.

OBAVIJEST - pojava prijevara i krađa

O B A V I J E S T

Obavještavaju se građani Općine Sveti Đurđ, poglavito staračka domaćinstva i osobe koje same žive da je zabilježena pojava „prijevara“ starijih osoba na način da u takva domaćinstva dolaze osobe koje se predstavljaju kao djelatnici zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, te za novčanu nagradu obećavaju da će riješiti mirovinu ili zdravstveno osiguranje, te prodaju razne uređaje (masažere), a u stvarnosti im je cilj prevariti osobe.

Također su zabilježeni slučajevi dolaska u dvorište osoba pod izgovorom skupljanja sekundarnih sirovina, prosjačenje i sl., a isti tada vrše provale u kuće ili jedan od počinitelja razgovara s osobom dok drugi počinitelj pod izgovorom odlaska u wc, iz hodnika, spavaćih soba i dr. prostorija vrši krađu novca.

Pošto se radi o kaznenim djelima „prijevare“, „krađe“ i „narušavanja nepovredivosti doma“, upozoravamo građane da ne nasjedaju takvim i sličnim ponudama od strane nepoznatih osoba, a u koliko takve osobe dođu sa sličnim ponudama potrebno je zapamtiti što više detalja o izgledu i odjeći kao i prijevoznom sredstvu, tj. marki, tipu i boji vozila, registracijsku oznaku, te o svemu bez odlaganja obavijestiti policiju na broj telefona 192 ili operativno dežurstvo Policijske postaje Ludbreg na broj telefona 373-239.