Gdje se nalazite:   Početna Novosti Obilježen dan Općine Sveti Đurđ

28.04.2015

Obilježen dan Općine Sveti Đurđ

U srijedu 23. travnja 2015. godine obilježen je dan Općine Sveti Đurđ.

Obilježen dan Općine Sveti Đurđ

Općina Sveti Đurđ je u protekloj godini doživjela pravi procvat, a to je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća potvrdio Župan Varaždinske županije Predrag Štromar riječima da je Općina Sveti Đurđ općina u kojoj se najviše radilo i još se radi u Varaždinskoj županiji, dok se načelnik općine Sveti Đurđ Josip Jany osvrnuo na događaje koji su obilježili Općinu od „Đurđevo 2014.“ do „Đurđevo 2015“.

Općina je prošle godine od Ministarstva gospodarstva, Ministarstva regionalnog razvoja, Varaždinske županije, ŽUC-a, što u materijalnom, što u financijskom smislu dobila 1.500.000,00 kuna. Postavljena je led javna rasvjeta, obnovljeno krovište Općine Sveti Đurđ, krovište društvenog doma Luka Ludbreška, kao i fini sloj asfalta u Komarnici Ludbreškoj te dio pješačke staze u Svetom Đurđu. Već u ovoj godini dobili smo 200.000,00 kuna od Ministarstva gospodarstva za fasadu Općinske zgrade u Svetom Đurđu te zamjenu prozora na zgradi Općine, na osnovi povećanja energetske učinkovitosti zgrade. Općina Sveti Đurđ ulaže velika sredstva, gotovo 1.000.000,00 kuna u mladost Općine, koju Općina prati od rođenja pa sve do završetka studija. Kroz udruge i sport, sportske klubove naše Općine, a imamo ih 6 uloženo je 400.000,00 kuna. Općina plaća sve obveze prema nogometnom savezu, utrošenu struju te uređuje sve prostorije nogometnih klubova.

Dobra suradnja Općine Sveti Đurđ i partnera iz Velike Britanije traje već 20 godina. Ovih dana partner iz Velike Britanije organizaciju ITAP, Gery Slegg isporučili su navalno vatrogasno vozilo Općine Sveti Đurđ u vrijednosti od 1.000.000,00 kuna, a općina je bila obvezna završiti vatrogasni dom u središtu Svetog Đurđa, što je načelnik općine Sveti Đurđ Josip Jany obećao te je prema njima svoju obvezu ispoštovao. U općinskoj zgradi u zapuštenom prostoru otvoren je novi „Kitro“ – trgovina mješovite robe, koji je plod zajedničke suradnje poduzeća TP VARAŽDIN i Općine Sveti Đurđ. Otvoren je u rekordnom roku u mjesec i pol dana. TP VARAŽDIN uložio je 300.000,00 kn, isto 300.000,00 kn i Općina, to je znak da se puno toga može ako se želi napraviti u kratkom roku i sa malim sredstvima.

Ova mala Općina Sveti Đurđ postaje svakim danom sve ljepša i urednija kako kaže općinski načelnik Josip Jany gdje će svatko željeti živjeti. Općina u koju će ljudi dolaziti, a ne odlaziti.

Fotografije možete razgledati u fotogaleriji.

Snimku svečane sjednice možete preslušati ovdje.