Gdje se nalazite:   Početna Novosti Otvoren kružni tok u Luki Ludbreškoj

24.10.2016

Otvoren kružni tok u Luki Ludbreškoj

U subotu, 22. listopada 2016. godine, u poslijepodnevnim satima u općini Sveti Đurđ bilo je svečano. Po ugodnom sunčanom vremenu i u prisutnosti oko 200 mještana službeno je otvoren kružni tok. 

Otvoren kružni tok u Luki Ludbreškoj

U društvu načelnika općine Josipa Janyja prekrasni rotor vrijedan 550 tisuća kuna otvorio je dožupan Varaždinske županije Alan Košić. Osim njega svečanosti su pribivali i saborska zastupnica Božica Makar te načelnik Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački. Kružni tok je posvetio velečasni Vlado Borak, župnik župe Svetog Juraja. Nakon otvorenja visoki dužnosnici obišli su kočijama sa konjskom zapregom i nedavno izvedene radove na asfaltiranju ceste od Svetog Đurđa do Karlovca vrijedne 800 tisuća kuna.

- Dobra suradnja Općine Sveti Đurđ i ŽUC-a nastavit će se i dalje budući da je projektna dokumentacija za pješačku stazu od središta Svetog Đurđa prema Hrženici gotova. Početak radova očekuje se u kasnu jesen ili na proljeće sljedeće godine. Vrijednost radova je milijun i dvjesto tisuća kuna od čega će Općina financirati 25% navedenog iznosa. Osim toga vrše se pripreme za uređenjem raskrižja ispred crkve i škole u samom centru Svetog Đurđa za koje je zbog velikog prometa potrebno što hitnije naći kvalitetno rješenje što je i naputak Policijske uprave Varaždinske – rekao je Josip Jany, načelnik općine Sveti Đurđ.